LKS 20170424 EIF:n valmentaja Jens Mattfolk jalkapallon miesten Ykkösen kauden avaustilaisuudessa Vantaalla 24. huhtikuuta 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

EIF tulee Kupittaalle TPS:n päänahan kanssa​

29.4.2017 - 5:59 Tagit:, , , , , , , , ,

Tammisaaren EIF:n päävalmentaja Jens Mattfolk ei laske mitään sen varaan, että TPS kaatui talvella Suomen cupissa.

– Oli tietysti kiva käydä voittamassa TPS, mutta sarja-avaus on varmasti vaikea peli. Meille sopii altavastaajan rooli, sanoi Mattfolk Ykkösen avajaistilaisuudessa Vantaan Tikkurilassa.

EIF:n voittopelissä Miro Tenho tuli ulosajetuksi, mutta Mattfolkin mukaan EIF voitti silloisen TPS-ottelun ihan omasta ansiostaan.

– Meillä on aika nuori joukkue kasassa, joten tavoitteemme on olla sarjan keskastissa. Viime kaudella olimme paperilla aika vahvoja, kun meillä oli vielä muun muassa Sampsa Timoska ja Tamas Gruborovics. Tällä kaudella meillä on tuntemattomampia pelaajia, mutta olemme nyt kurinalaisempi joukkue, laski Mattfolk.

EIF:llä on yhteistyösopimus Interin kanssa, joten turkulaispelaajiakin saatetaan nähdä runsaasti tammisaarelaisjoukkueessa, vaikka Benjamin Källman tuskin enää kasvattajaseuraansa vahvistaa.

– Interillä on muitakin nuoria pelaajia kuin ”Benny”, joita voimme peluuttaa. Yhteistyö on aina kaksisuuntaista, joten saattaa olla, että Interkin tarvitsee jonkun meidän pelaajistamme, huomautti Mattfolk.

Vaikka Kari ”Karo” Virtanen on nykyisin ennen kaikkea IFK Mariehamnin apuna, on hän edelleen myös EIF:n taustajoukoissa.

– ”Karo” on yhä periaatteessa neuvonantajani ja kollegani. Kokeneena valmentajana hän kyseenalaistaa aina hyvin, mutta kivuliaasti, naurahti Mattfolk.

Jari Welling
Kuva: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: