drogba_Klose

Drogba ja Klose, vielä kerran

10.6.2014 - 7:07 Tagit:, , , ,

36-vuotiaita, parasta ennen -päiväys jo mennyt muutama vuosi sitten. Samanlaiset tarinat, pikkupoikina muuttaneet synnyinmaistaan vieraampiin valtioihin. Miroslav Klosen isä oli jalkapalloammattilainen, äiti puolestaan Puolan käsipallomaajoukkueen peluri. Didier Drogba asui lapsena enonsa – joka myös oli ammattifutari – luona Ranskassa.

Molemmilla on kyky ja varsinkin tahto hoitaa hommat. He toimittavat maaleja. Klose viimeistelee rankkarialueelta sutien, ohjaten ja toistuvasti puskemalla, uhmaten isompia ja vahvempia puolustajia, mutta yksikään miehen maaottelumaali ei ole tullut rangaistuspotkusta. Drogba osuu kehikkoon kauempaakin, erikoistilanteista, näyttävästi. Yhtä kaikki, maaleja tulee.
Molemmat ovat maidensa kaikkien aikojen parhaat maalintekijät. Klose on osunut Saksalle 69 kertaa ja on yhden maalin perässä Ronaldon ennätyksestä MM-kisamaalien (15) määrässä. Drogba ei ole paljoa perässä; saldo 65 maalia Norsunluurannikolle.

Norsunluurannikko voisi yhä olla sisällissodassa, jos Drogba ei olisi aktiivisesti puhunut rauhan puolesta. Klosen ei ole tarvinnut lopettaa sotia, mutta hän pelaa kentällä reilua peliä. Hän kieltäytyy rangaistuspotkuista, jos katsoo niiden olleen epäoikeutettuja. Hän myöntää rikkeensä, jos erotuomari ei näe niitä.

Kumpikaan ei ole maailmanmestari, eikä tule olemaan. Toinen on vielä pitkään Afrikan leijonakuningas, toinen saattaa näyttää insinööriltä, mutta hänetkin muistetaan ikuisesti.
Vielä kerran Drogba ja Klose, vielä kerran. Tehkää niitä maaleja, ilman niitä jalkapallo ei ole mitään. Taiteilkaa, naurakaa, itkekää. Vielä yhdet kisat, vielä yhdet maalit. Nauttikaa.

JUUSO HÄMÄLÄINEN
Kuva: AFP:Jewel Samad/Patrik Stollarz

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: