LKS 20170412 nos; Dortmund's midfielder Julian Weigl applauds with a shirt reading "Get well soon, Marc" after the UEFA Champions League 1st leg quarter-final football match BVB Borussia Dortmund v Monaco in Dortmund, western Germany on April 12, 2017. The match had been postponed after three explosions hit German football team Borussia Dortmund's bus injuring two people, including defender Marc Bartra late on April 11, 2017 ahead of a Champions League home game. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Norbert Schmidt

Dortmund-pelaaja iskun jälkihoidosta: Meitä kohdeltiin kuin eläimiä

13.4.2017 - 13:13 Tagit:

Euroopan jalkapalloliiton Uefan toiminta Dortmundin iskun jälkeen on kirvoittanut ankaraa arvostelua. Uefa päätti peluuttaa Borussia Dortmundin pelaajia Mestarien liigan ottelussa vain noin vuorokausi iskun jälkeen.

– Meille ilmoitettiin pelistä vain tekstiviestillä. He käyttäytyivät kuin bussiamme olisi heitetty oluttölkillä. Tuntui siltä, että meidän mielipiteemme ei kiinnostanut. Meille vain ilmoitettiin, että pelaatte keskiviikkona, totesi Dortmundin päävalmentaja Thomas Tuchel.

– Olisimme tarvinneet enemmän aikaa tapauksen käsittelyyn. On pelaajia, jotka pystyvät sivuuttamaan tällaisen nopeasti, mutta jotkut tarvitsevat enemmän aikaa, Tuchel jatkoi.

Dortmundin kreikkalaispuolustaja Sokratis Papastathopoulos ei ollut myöskään tyytyväinen Uefan ratkaisuun.

– Emme ole eläimiä, olemme ihmisiä, joilla on perheet ja lapsia kotona. Minusta meitä kohdeltiin kuin eläimiä, Papastathopoulos sanoi.

Saksan jalkapallomaajoukkueen entisen tähtipelaajan Lothar Matthäusin mielestä Uefan päätös oli vastuuton.

Dortmundin jalkapallojoukkueen linja-auto oli tiistaina matkalla Mestarien liigan kotiotteluunsa, kun sen lähellä räjähti kolmesti.

Dortmundin pelaaja Marc Bartra haavoitti kätensä iskussa. Myös yksi poliisi loukkaantui.

Viranomaiset ovat kuvailleet tapahtunutta terrori-iskuksi.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: