FBL CORRUPTION POLICE FILES

Blatter syyttää Platinia Fifan korruptioskandaalista

28.10.2015 - 15:38 Tagit:, , , , , , , , , ,

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan hyllytetty puheenjohtaja Sepp Blatter syyttää seuraajakandidaattiaan Michel Platinia, Englantia ja Yhdysvaltoja Fifan korruptioskandaalista.

– Aluksi kyse oli Platinin henkilökohtaisesta hyökkäyksestä minua vastaan. Sen jälkeen tulivat ne, jotka olivat hävinneet kisan MM-kisojen järjestämisestä. Englanti Venäjää vastaan (2018 MM-kisat) ja Yhdysvallat, joka hävisi 2022 MM-kisat Qatarille, Blatter sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin haastattelussa.

Sekä Blatter että Platini ovat 90 päivän ajan suljettuina Fifan toiminnasta käynnissä olevan korruptiotutkinnan takia. Platini on yksi Blatterin seitsemästä seuraajaehdokkaasta helmikuun lopun puheenjohtajavaalissa.

– Platini halusi Fifan puheenjohtajaksi, mutta hänellä ei ollut rohkeutta asettua ehdolle (viime toukokuun puheenjohtajavaalissa). Ja katsokaa mihin olemme päätyneet! Uhri on lopulta Platini itse! Blatter lasketteli.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on vahvistanut seitsemän henkilön asettuneen ehdolle liiton puheenjohtajaksi. Sepp Blatterin seuraaja valitaan 26. helmikuuta.

Fifan vahvistamat ehdokkaat ovat Ali Bin Al Hussein, Musa Bility, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Michel Platini, Sheikki Salman bin Ebrahim Al Khalifa ja Tokyo Sexwale.

Listalta puuttuu entinen Trinidad ja Tobagon maajoukkuepelaaja David Nakhid, joka viime viikolla ilmoitti asettuvansa ehdolle.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: