LKS 20170904 LOU1524; Belgium's Romelu Lukaku celebrates after scoring during their Group H 2018 FIFA World Cup qualifying football match between Greece and Belgium at The Georgios Karaiskakis Stadium in Piraeus near Athens on September 3, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO  Louisa Gouliamaki

Belgia voi jo valmistautua ensi kesän MM-lopputurnaukseen

6.9.2017 - 16:03 Tagit:,

Jalkapallon Euroopan MM-karsintalohkot ovat kääntyneet jo loppusuoralle, mutta tähän mennessä ainoastaan Belgian kisalippu on leimattu ensi kesänä Venäjällä pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Euroopasta MM-Venäjällä nähdään isäntämaan lisäksi yhdeksän karsintalohkon voittajat sekä jatkokarsinnoista tiensä kisoihin selvittävät neljä maata.

Euroopan karsintalohkoissa on pelaamatta vielä lokakuun alussa ohjelmassa olevat kaksi kierrosta. Belgialle seuraa voivat jo seuraavassa ottelussa tehdä Saksa ja Englanti, jotka vähintään tasapelillä varmistavat MM-paikkansa.
C-lohkoa johtava Saksa kohtaa toisena olevan Pohjois-Irlannin vieraissa ja F-lohkon kärjessä oleva Englanti puolestaan kotonaan kolmantena olevan Slovenian.

Myös B-lohkossa kaikki kahdeksan otteluaan voittanut Sveitsi on erittäin lähellä kisapaikkaa. Omia lohkojaan johtavat myös Ranska, Serbia, Puola, Espanja sekä Suomen lohkossa pelaava Kroatia.

I-lohko on kuitenkin kimurantti, sillä Kroatian kanssa tasapisteissä on Islanti. Tästä kaksikosta vain kahden pisteen päässä ovat Turkki ja Ukraina.

Huonoin lohkokakkonen jää ulos jatkokarsinnasta

Islannin lisäksi jatkokarsintapaikassa ovat kiinni tällä hetkellä Ruotsi, Portugali, Pohjois-Irlanti, Montenegro, Slovakia ja Italia. Jatkokarsinnasta jää ulos heikoin lohkokakkonen. Sillä sijalla heikoimman pistemäärän, 14, ovat keränneet tähän mennessä Bosnia ja Wales.

Muista Pohjoismaista Suomen ohella kisapaikka on mennyt ohi suun varmuudella myös Norjalta ja Färsaarilta. E-lohkossa kolmantena oleva Tanska voi yltää vielä suoraan kisoihin, mutta voi toisaalta jäädä myös jatkokarsinnankin ulkopuolelle.

Kovista maista MM-kisat näyttävät jäävän haaveeksi Hollannilta, joka ei ole näillä näkymin yltämässä edes jatkokarsintaan. Sen edellä A-lohkossa ovat kolmen pisteen päässä Ruotsi ja neljän pisteen päässä Ranska.

Hollanti saavutti edellisissä MM-kisoissa pronssia. Myös viime karsinnat päättyivät Hollannin kannalta nolosti, kun maa karsiutui vuoden 2016 EM-kisoista.

STT–TUOMAS REINIKAINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: