LKS 20161101 - Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja, ruotsalainen Hans Backe tiedotustilaisuudessa Helsingissä 1. marraskuuta 2016. A-maajoukkueen päävalmentaja Backe kertoi tilaisuudessa valinnoistaan MM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan, joka pelataan Odessassa 12. marraskuuta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Backe ei tunnusta olevansa paineessa Ukraina-ottelussa​

1.11.2016 - 17:32 Tagit:, , , , , , ,

Hans Backen saldo Suomen peräsimessä on kahdeksan tappiota ja kaksi tasapeliä, mutta ruotsalaisen pokka pitää edelleen siitä huolimatta.

Suomen päävalmentaja Hans Backe ei tunnustanut tiistaina Ukraina-ottelun pelaajavalintojen julkistamistilaisuudessa, että hänellä olisi paineita kymmenen ottelun voitottoman putken jälkeen.

– En tunne paineita. Ensinnäkin harjoitusottelut ja karsintapelit ovat ihan eri juttuja. Islanti- ja Kroatia-otteluissa en olisi voinut vaatia pelaajiltamme enempää. Kosovo-ottelusta olisin toki toivonut parempaa esitystä. Islantia ja Kroatiaa vastaan olimme pelissä kuitenkin mukana täydet 90 minuuttia, sanoi Backe.

12. marraskuuta Odessassa pelattavaan Ukraina-otteluun Backe valitsi Turun seudulta lähtöisin olevista pelaajista Lukas Hradeckyn, Joni Kaukon, Albin Granlundin ja Roope Riskin.

Kasper Hämäläisen Backe jätti sivuun, koska Legia Varsovan pelaaja katsoi itse, ettei hän ole täydessä tikissä.

– Kasper korosti sitä, että hän ei ole pelannut seurajoukkueessaan viime aikoina paljoakaan. Hän olikin sitä mieltä, että hän tarvitsee nyt ennen kaikkea parempaa pelituntumaa ja hyvää harjoittelua seurassaan, kertoi Backe.

Kapteeni Niklas Moisander on Ukraina-ottelussa pelikiellossa, mutta Backe ei ole vielä päättänyt, kuka toimii Suomen kapteenina Odessassa.

Suomi leireilee reilut neljä päivää Itävallan Wienissä ennen Ukraina-peliä. Odessaan Suomi lentää vasta päivää ennen peliä.

Päävalmentaja Backen valinnat olivat Hämäläisen pudottamista lukuun ottamatta suhteellisen yllätyksettömiä.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa hyvin pelannut Simon Skrabb nostettiin ”Huuhkajiin” mukaan, mutta Backe arvioi, että Ruotsin Allsvenskanin Geflessä hyvän kauden pelannut Skrabb tuskin on Ukraina-pelissä suoraan Suomen avauksen pelaaja.

Jari Welling
Kuva: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: