Veikkausliigan ottelu FC Honka vs FC Jaro

Alexei Eremenko on kiinnostunut maajoukkuepestistä

15.6.2015 - 19:25 Tagit:, , , , ,

FF Jaron jalkapallojoukkueen valmentaja Alexei Eremenko ei pistäisi pahakseen, jos Palloliitto kysyisi häntä Suomen jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi erotetun Mixu Paatelaisen tilalle.

– Tietenkin maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa. Se olisi mielenkiintoinen ja haasteellinen valmennustehtävä. Totta kai neuvottelut olisi ensin käytävä läpi, mutta olen avoimella mielellä tämän asian suhteen, Alexei Eremenko sanoo.

Eremenkon mukaan Palloliitosta ei vielä ole tullut yhteydenottoa.

– Se on täysin Palloliiton päätös kenet he uudeksi valmentajaksi haluavat. Itselläni on pitkä tausta niin pelaajana kuin valmentajana, joten tunnen olevani tehtävään valmis, hän sanoo.

Eremenko on tehnyt vuosia mahtavaa työtä FF Jaron peräsimessä. Kevyellä pelaajamateriaalilla hän on pitänyt Jaron liigassa vastoin odotuksia.

– En suinkaan yksin ole pitänyt Jaroa liigassa, vaan kyse on tiimityöstä. Sitä se on myös maajoukkueessa. Jarossa ollaan tehty paljon töitä pelaajien itseluottamuksen pitämisessä korkealla. Se on juuri sitä, mitä maajoukkue nyt tarvitsee. Mixu on tehnyt hyvää työtä, mutta pelaajien henkinen tila on laskenut tappioiden myötä, sanoo Eremenko.

Hänen poikansa Roman on maajoukkueen suurin tähtipelaaja. Oman pojan valmentaminen maajoukkuetasolla kiehtoo Eremenkoa.

– ”Losaa” (Alexei Eremenko jr) valmensin Jarossa, jossa nyt valmennan toista poikaani Sergeitä. Romania en ole vielä koskaan valmentanut, vaan pelasin hänen kanssaan samaan aikaan Jarossa. Olisihan se mielenkiintoista valmentaa omaa poikaa maajoukkueessa.

Urheilutieto, Helsinki

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: