tps3

AC Oululle historiallinen voitto TPS:sta​

13.5.2017 - 21:10 Tagit:, , , , , ,

TPS–AC Oulu 0–1

TPS koki lauantaina seurahistoriansa ensimmäisen tappion AC Oululle, joka vei Kupittaalta Ykkösen sarjapisteet serbihyökkääjä Sasa Jovovicin maalilla.

TPS:n avauskierroksen ottelu Ykkösessä keskeytettiin ja ensimmäisestä vieraspelistä tuli joukkueelle viime hetken tappio KPV:lle. Kun Mika Laurikaisen valmentama ryhmä hävisi vielä lauantaina Kupittaalla AC Oululle 0–1 (0–1), niin TPS on edelleen ilman pisteitä sarjataulukon häntäpäässä.

Sarja on pitkä, joten liian suuria johtopäätöksiä ei kannata vielä tehdä, mutta sekä KPV:tä että AC Oulua on veikkailtu TPS:n tavoin Ykkösen kärkipäähän, joten nyt pelatuilla alkukierrosten otteluilla voi olla syksyllä vielä yllättäväkin suuri merkitys.

AC Oulun voittomaali syntyi 34. minuutilla, kun Sasa Jovovic tuikkasi läheltä Petteri Pietolan keskityksen maaliin.

– Tämä oli meille historiallisen makea voitto. Joukkuetoverini kertoivat juuri minulle, ettemme ole voittaneet ”Tepsiä” ainakaan sataan vuoteen, myhäili serbialainen Jovovic.

– Sain Pietolalta erinomaisen pallon. Jokainen hyökkääjä haluaa maalata nimenomaan yhdellä kosketuksella. Kun onnistuin siinä, se tietysti lämmittää suuresti, totesi Jovovic.

tps2

AC Oulu on voittanut nyt sarjan alkuun jo kolme ottelua 1–0-lukemin, joten Jovovic ei voinut olla muuta kuin iloisella päällä.

– Tämä on varmaan seuramme yksi parhaista kauden aluista viime vuosilta. Pystyimme pelaamaan taas tarpeeksi kärsivällisesti. Pystyimme vastaamaan TPS:n kovaan alkuun pelin ensimmäisen 25 minuutin aikana. TPS menettikin sen jälkeen kontrolliaan otteluun, analysoi Jovovic, joka pelaa Suomessa jo neljättä kauttaan.

TPS:n laitapakki ja kapteeni Sami Rähmönen näki aitiopaikalta AC Oulun voittomaalin.

– AC Oulun maali tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Pääsimme jo nostamaan linjaa, mutta AC Oulu pelasi hyvin syvyyteen laitaan, josta tuli sitten se keskitys. Maalintekijä oli valitettavasti vapaana, kuvaili Rähmönen.

– Hallitsimme ottelua, mutta vastustaja teki sen yhden tarvittavan maalin. Meillä oli todellakin paikkoja, mutta viimeisistä syötöistäimme puuttui laatua, harmitteli Rähmönen.

Rähmösellä ei ollut selitystä sille, miksi TPS:n kauden alut ovat olleet viime vuosina vaikeita.

– Ei tähän ole mitään yksittäistä selitystä. Pelit ovat vain sattuneet menemään, niin kuin ovat menneet. Pelasimme nytkin hyvää peliä ja loimme ensimmäisellä puoliajalla paikkojakin, mutta ulosajo vaikutti tietysti peliin, sanoi Rähmönen.

TPS:n Oskari Jakonen sai toisen keltaisen korttinsa 65. minuutilla repimisestä. Ensimmäisen keltaisensa hän sai käsivirheestä, joka oli erotuomari Oliver Reitalalta vähintäänkin vahva tulkinta.

AC Oulu ei pystynyt hyödyntämään sen kummemmin miesylivoimaansa, mutta toisaalta ei TPS:kään saanut kunnon kiriä aikaan.

– En muista viime vuosilta sellaista peliä AC Oulua vastaan, jossa olisimme olleet näin paljon parempia. Meillä olikin ihan riittävästi maalipaikkoja, joista olisi pitänyt onnistua. Jakonen lensi pihalle hölmön toisen korttinsa takia. Sen jälkeen peli vasta tasoittui, näki TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen myönsi, että pelkkien tilastojen valossa hänen joukkueensa ei olisi pitänyt voittaa.

– Joskus pelit vain menevät näin. Olemme tahtojoukkue, iloitsi Ojanen, jonka joukkueen suurin johtaja oli jälleen kerran takalinjojen Markus ”Mako” Heikkinen, joka pelasi TPS-paidassa tasan 20 vuotta sitten.

tps

TPS: Jonathan Viscosi, Sami Rähmönen, Miro Tenho, Rasmus Holma (v), Juri Kinnunen; Niklas Blomqvist, Jani Virtanen 883. Niklas Friberg), Jonni Peräaho (v); Ilari Mettälä (67. Riku Sjöroos), Mika Ääritalo, Oskari Jakonen (v+v=p).

AC Oulu: Johannes Wentin; Akseli Kalermo, Markus Heikkinen (v), Eero-Matti Auvinen, Jere Aallikko (78. Matias Lindfors); Marin Glavas (85. Juuso Kemppainen), David Ramadingaye, Jair Silva Tavares, Niilo Hautala, Petteri Pietola (78. Aleksi Lappalainen); Sasa Jovovic (v).

Jari Welling
Kuvat: Mikael Rydenfelt

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: