TPS

TPS haki kolme pistettä Maarianhaminasta

8.7.2017 - 21:18 Tagit:, , , , , , , , , ,

Turun Palloseuran naisten liigajoukkue ei toista peliä peräkkäin häviä. Siinä asenne, millä TPS oli lauantaina liikkeellä Maarianhaminassa, kun se kohtasi Åland Unitedin. Vakuuttavan toisen puoliajan jälkeen tulostaululla komeilivat turkulaisten 4-2 –voittolukemat.

TPS joutui otteluun mm. ilman parasta maalintekijäänsä Jutta Rantalaa. Sivussa olivat myös jo pitkään sivussa olleen Julia Tunturin lisäksi Riikka Ketoja ja Siiri Hammar. Lisäksi luottomaalivahti Inkeri Niemen kausi on reisilihaksen repeämän vuoksi ohi.

– Kyllä meillä siitä huolimatta oli jalkeilla ihan iskukykyinen joukkue. Pieni vatsatautiepidemia on viime aikoina joukkuetta häirinnyt, kertoi TPS:n päävalmentaja Sami Haltia.

TPS päästi ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen kahdesti johtoon Isabella Mattssonin tehtyä kauden ensimmäiset maalinsa. Tauolle siirryttiinkin kotijoukkueen 2-1 –johdossa Sini Laaksosen tehtyä TPS:n maalin.

– Nousimme tänään virheitä voittoon. Missään vaiheessa meillä ei ollut tappioasemasta huolimatta paniikkia ja tauolla kopissa oli tyynen rauhallista, jatkoi Haltia.

Toinen puoliaika olikin täydellistä TPS:n hallintaa ja oli oikeastaan vain ajan kysymys, missä vaiheessa tasoitus tulee ja 68. minuutin kohdalla se sitten nähtiin, kun Hanna Ruohomaa pääsi illan ehdottoman ykköspelaaja Ria Ölingin syötöstä roikottamaan pallon takaylänurkkaan.

TPS:n johtomaali olikin sellainen, joita harvoin näkee. Ria Öling purjehti läpi koko Ålandin puolustuksen ja sijoitti pallon tyylikkäästi verkkoon.

– Heti Rian ensimmäisestä kuljetuksesta näki, mitä luvassa oli. Loistava peli, kommentoi Haltia.

Voitosta huolimatta illan onnellisin oli varmasti TPS:n 17-vuotias Wilma Spets, joka vaihdettiin peliin 81. minuutilla, sillä heti seuraavalla minuutilla hän hankki TPS:lle kulman ja siitä hän puski uransa ensimmäisen liigamaalin.

– Tuntuu tosi hienolta. Vaihdosta kentälle ja heti maali. Mahtava fiilis, iloitsi Spets.

Voiton myötä TPS jatkaa sarjakakkosena.

Timo Järvenpää

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: