mika ääritalo

Ääritalo löysi maalijyvän

3.6.2017 - 20:44 Tagit:, , , , ,

Turun Palloseuran hissi Ykkösen jalkapallossa on nousussa, Oulun lauantaissa tuli kauden toinen voitto Mika Ääritalon maaleilla 2-1.

Oulun Palloseuran isännöimä Raatin iltapäivä oli alkuun myrskyinen, koko ajan kylmä ja kenttä oli katastrofaalisen huono.

– Tämä ei ollut mikään jalkapallojuhla, tuumasi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ja osui ytimeen.

Laurikaiselle keli ja olosuhteet olivat kuitenkin loppujen lopuksi yhdentekevät, sillä tavoite ja lupaus pitivät.
Lupasin kaksi maalia ja pisteet. Ne tulivat, tyylillä ei tänään ollut väliä, sanoi Laurikainen, jolle Raatti on ollut lähes pistepajatso, AC Oulu on kaatunut ”aina” ja nyt talttui OPS.

– Jaa-a, en muista milloin, mietti Laurikainen kun häneltä kysyttiin TPS:n edellistä tappiota Raatista.

Voitto kelpasi mustavalkoraidoille ja pukukopin hei-huudot turkulaiskopista pelin jälkeen kaikuivat betonistadionin kerroksiin asti.

– Sekava peli kaiken kaikkiaan, vaikka avausjakso oli meiltä hyvä. Siinä olisi pitänyt tehdä muutama maali, paikkoja oli, kertasi Laurikainen peliä.

Tepsi oli avausjaksolla ärhäkkä ja peli kävi. Vieraat veivät ja kotijoukkue vikisi, pahin murina pelin jälkeen koski tuulen tyyntymistä.

– Eka jaksolla oli myrsky eikä me päästy mihinkään. Tepsi pelasi älykkäästi maata pitkin ja prässäsi pallon takaisin itselleen. Toisella jaksolla meidän piti ottaa tuuli avuksi, mutta myrsky oli ainakin puolet pienempi meidän takana, ihmetteli Miika Juntunen tuulen ujoutta toisella puoliajalla.

OPS-päävalmentaja suolasi omiensa ensimmäisen puoliajan pelaamisen tyhmäksi tuuleen potkimiseksi, erityisesti kokeneet pelaajat saivat kuulla kunniansa ”ilmapalloistaan”.

Mika Laurikainen myönsi maailman muuttuneen tauolla.

– Avausjakson lopun kavennus teki pelistä meille vaikeamman. Toisella jaksolla ei oltu enää hyviä ja taisteluksi meni. Tuskaa, mutta voitto, huokaili Laurikainen OPSin ainoaa maalipaikkaa ja osumaa.

Laurikaisen ja omaksi ilokseen Mika Ääritalo paukutti ensimmäisellä puoliajalla kauden ensimmäiset osumansa.

– Yrittämisen puutteesta ei ”Ärtsiä” ole voinut aiemminkaan syyttää, mutta ei vaan ole osunut. Osumat ovat antaneet odottaa itseään, mutta tänään tuli kaksi komeaa maalia, kehui Laurikainen.

Ääritalo myönsi, että kuiva kausi oli jo ehtimässä paineeksi.

– Hyvältä tuntuu. Kyllä siinä sellainen pieni apina oli jo niskassa. Paikkoja on ollut ennenkin, mutta hyvä että tuli nyt ja pisteet joukkueelle, jutteli komeat volleymaalit paukutellut Ääritalo pelin jälkeen.

Kärki oli tehdä hattutempun, mutta lopun veto jäi maalivahdin hanskoihin.

Loistava spurtti ohi ylhäällä pelanneen OPS-puolustuksen päättyi pehmeään kutiin.

– Pohkeet oli jo jumissa ja kuti jäi piippuun. Maali siitä olisi helpottanut meitä eikä olisi tullut ehkä niin paljon painetta. Nyt tuli taistelupeli, mutta onneksi hoidettiin, kelasi Ääritalo ottelun loppua ja tilaisuuttaan kolmanteen maaliin.

Kolme maalia ennen Raatin iltaa tehneeltä Tepsiltä oli pois kaksi osunutta maalaria (Ilari Mettälä ja Jani Virtanen), joten alkukauden ensimmäisen TPS-maalin tehnyt Oskari Jakonen pääsi urakkahommiin.

Jakonen tuurasi kulmapotkuissa (seitsemän) ja laukoi puolenkymmentä kohtuu hyvää kutia.

– Ei uponnut tänään, mutta hyvin pääsi Oskari paikoille ja uskalsi kokeilla, arvosti Laurikainen.
TPS:n pelaajista varoituksen sai kapteeni Sami Rähmönen.

Jobin postia saattaa kuulua perästä, sillä toisella jaksolla vaihdosta peliin tullut Waltteri Peltola loukkasi nilkkansa ja joutui jättämään kentän viitisen minuuttia ennen ottelun loppua.

Ari Stenius

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: