tpsnaiset2

Ölingin menettänyt TPS yhä mitalisuosikkeja​

18.3.2017 - 6:00 Tagit:, , , , , , , , ,

Päävalmentaja Sami Haltian mukaan Ria Ölingin siirtyminen kauden alla Espanjaan ei ollut TPS:lle kohtalokas suonenisku.

TPS:n naisten liigajoukkueen ykköstähti Ria Öling siirtyi maaliskuun alussa Espanjan liigan Santa Teresa Club Deportivoon, mutta päävalmentaja Sami Haltia on siitä huolimatta luottavainen ennen lauantaina Kokkolassa tapahtuvaa joukkueensa sarja-avausta.

– Toki Ria oli meille ratkaisijapelaaja, mutta meillä on hyökkäyspäähämme muitakin pelaajia. Tulemme jatkossa hyökkäämään entistä leveämmällä rintamalla, eikä vain yksi pelaaja ole dominoivassa roolissa, sanoo Haltia.

– Meille on tullut kuitenkin seitsemän uutta pelaajaa. Julia Tunturi ja Riikka Ketoja ovat maajoukkuetason vahvistuksia. Muita tulijoita ovat muun muassa Tiia Savolainen Kuopiosta, Netta Hannula Porista ja Frida Lähteenmäki Espoosta, joten pelaajistomme on leveämpi ja laadukkaampi kuin viime kaudella. Ölingin kaltainen kirkkain tähti tietysti nyt puuttuu, jatkaa Haltia.

Päävalmentaja Haltian mukaan viime kauden hopeamitalisti TPS tähtääkin entistä kovempaan sijoitukseen.

– Ensimmäinen tavoitteemme on totta kai pelata alkusarja niin hyvin, että loppusarjan alkaessa olemme mukana kärkikahinoissa. Meillä on ihan realisitinen sauma mestaruuteen.

– Olemme työteliäs joukkue. Se on ilman muuta vahvuutemme. Meillä onkin hyvin tasainen pelaajamateriaali. Jokaiselle pelipaikalle löytyy tasaisen hyvä pelaaja. Pelissämme näkyy muutenkin oikeanlainen määrätietoisuus. Suurin kipupiste on ehkä hyökkäyksen viimeistely.

tpsnaiset3

Vaikka Ölingin kaltaista syömähammasta TPS:llä ei enää ole, joukkue teki kuitenkin Ruotsissa kahdessa kovalaatuisessa harjoitusottelussa viisi maalia.

– Pelasimme ensin Västeråsia vastaan 3–3-tasapelin. Kierrätimme siinä pelissä pelaajistoamme ja kaikki pääsivät pelaamaan. Kaikkiaan 20 pelaajaa kävi kentällä. Sitten pelasimme Ruotsin viime vuoden pronssijoukkuetta Eskilstunaa vastaan. Hävisimme erinomaisen pelin jälkeen 2–3.

TPS oli Ruotsissa 4-5 päivää. Ulkomaanmatka teki joukkueen yhteishengelle tietysti vain hyvää. Joukkueen tukikohtana matkan aikana oli Eskilstuna.

Suomen liigan suurin suosikki on edelleen hallitseva mestari Vantaan PK-35, mutta TPS:n moni näkee suurimpana haastajana.

– PK-35 on vahvistunut, mutta HJK:lla on myös naisten maajoukkuepelaajia. Hongan kanssa pelasimme kenraaliharjoituksessa 0–0-tasapelin. Åland Unitedilla on ulkomaalaisia pelaajia paljon, joten heidän tasonsa on vähän arvoitus.

tpsnaiset1

Piffenin kasvatti Julia Tunturi palasi TPS:aan nimenomaan Åland Unitedista, jossa hän oli kaksi kautta.

– Julia on tehnyt hommia nöyrästi. Hän on hyvällä tiellä tällä hetkellä. Samoin kuin Ketojan Riikka.

Vaikka TPS on ollut seurana talousvaikeuksissa, naisten liigajoukkue on saanut oman tekemisen rauhan.

– Takanamme on hyvä taustaryhmä. Tukenamme on hyvä joukko ihmisiä, jotka huolehtivat siitä, että meillä on hommat kunnossa. Olemme silti suhteellisen halvalla koottu joukkue, vaikka meillä on paljon uusiakin pelaajia. Emmeköhän ole budjetiltamme liigan halvimmasta päästä, miettii Haltia, jolla alkaa TPS:n peräsimessä jo neljäs vuosi.

TPS:n joukkueesta moni pelaajaa opiskelee, mutta töissäkin olevia joukkueesta löytyy.

– Pystymme harjoittelemaan hyvin sekä aamulla että illalla. Osa pelaajistamme on siinä välillä muutaman tunnin töissä muun muassa TPS:n omassa kerhossa.

Jari Welling
Kuvat: Jane Iltanen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: