LKS 20170113 Finland's head coach Markku Kanerva (L) during international friendly football match Finland vs Slovenia at Armed Forces Stadium in Abu Dhabi on January 13, 2017. LEHTIKUVA / NEZAR BALOUT

Suomi palasi tappioiden tielle​

13.1.2017 - 20:56 Tagit:, , , , , ,

Slovenia–Suomi 2–0

Maanantaina Marokon kauhuna ollut Suomi palasi päiväjärjestyksen ja hävisi Slovenialle nihkeän esityksen jälkeen.

Maanantaina pitkän voitottoman putkensa poikki Marokkoa vastaan saanut Suomi ei ollut enää perjantaina samalla tavoin hereillä, vaan entisen tähtipelaajan Srecko Katanecin luotsaama Slovenia oli Arabiemiraattien Abu Dhabissa astetta ”Huuhkajia” terävämpi.

Slovenia sai kaiken lisäksi otteluun unelma-alun, kun Rok Kronaveter ampui jo ottelun 12. minuutilla vapaapotkusta huikean maalin. Vasta maajoukkueuransa toisen osuman iskenyt Kronaveter yllätti täysin Suomen maalissa tuossa vaiheessa pelanneen Walter Viitalan noin 30 metristä. Kuti oli niin tarkka ja oikeassa kulmassa putoava, että Viitala oli tilanteessa täysin aseeton.

– Ei meillä sen isompaa hätää ollut, mutta Slovenian avausmaali oli tosiaan niin hieno vapari, ettei sille oikein voinut mitään, harmitteli Abu Dhabista puhelimitse tavoitettu Joni Kauko, joka pelasi Suomen avauskokoonpanossa keskikentän keskustassa.

Suomi olisi kuitenkin voinut ihan hyvin mennä ottelussa 1–0-johtoon, mutta Eero Markkanen tuhlasi Robert Taylorin vapaapotkun jälkitilanteesta auenneen avopaikan ottelun 10. minuutilla.

Jos oli maalivahti Viitala hölmistynyt Slovenian avausmaalissa, niin toisen puoliajan alussa hän oli entistä enemmän pihalla, kun Slovenia niittasi 48. minuutilla numerot 2–0:aan.

Viitala pudotti täysin vaarattoman näköisen vapaapotkun käsistään sillä seurauksella, että Slovenian Gaber Dobrovoljc pääsi sohimaan pallon toistamiseen Suomen verkkoon. Suomen toppari Sauli Väisänen seurasi vierestä, kun Viitala pompotti pallon slovenialaisen jalkoihin.

– En oikein tiedä tarkemmin, mitä siinä tapahtui, mutta pallo ilmeisesti vain karkasi jotenkin Viitalalta, kommentoi toista takaiskua 72. minuutilla vaihtoon otettu Joni Kauko.

Slovenialla oli 2–0-osumansa jälkeen vielä parikin huippupaikkaa lisätä johtoaan. Slovenia pommitti pallon muun muassa 51. minuutilla ensimmäisen kerran Suomen maalitolppaan.

Vielä lähempänä Slovenian kolmas maali oli 77. minuutilla, kun joukkue sai todella kevyesti tuomitun rangaistuspotkun. Suomen pelasti tälläkin kertaa maalitolppa, kun Slobodan Vukin ampuma pilkku oli epätarkka.

– Sitä pillkua ihmettelimme koko joukkue, hämmästeli Kauko.

Kaukon mukaan Slovenia oli totta kai terävä maalipaikoissaan, mutta muuten Marokko teki turkulaiseen paremman vaikutuksen.

– Kyllä Marokko-ottelu oli pelinä kovempi. Marokolla oli erittäin paljon taitavia yksilöitä. Meillä oli Sloveniaa vastaan ihan saumat hoitaa peli kotiin, mutta meidän olisi pitänyt olla tarkempia kummassakin päässä kenttää. Omista paikoistamme olisi pitänyt pistää pallot pussiin ja samalla pitää oma pää puhtaana, huomautti Kauko.

Maanantain Marokko-ottelussa Al Ainissa myös olosuhteet olivat paremmat kuin Abu Dhabissa.

– Kenttä Abu Dhabissa oli vähän perunapeltoa. Kentässä oli myös isoja palaneita kohtia, mutta ei tästä tappiosta voi tietenkään kenttää syyttää, sanoi Kauko.

Kauko ja muu Suomen joukkue matkusti jo yöllä takaisin Europpaan. Kauko lähtee melkein samantien tanskalaisjoukkueensa Randersin kanssa Turkin-leirille. Tanskan liiga käynnistyy uudelleen helmikuun lopulla.

Jari Welling
Kuva: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: