inter

Inter on uudistunut viime kaudesta

11.1.2017 - 4:18 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Turun Interillä oli tiistaina kauden kolmannet harjoituksensa. Joukkue on uudistunut viime kaudesta sekä pelaajistoltaan että myös valmennukseltaan.

Loppiaisena uuteen liigakauteen valmistautumisensa aloittaneella Turun Interillä on tällä hetkellä 17 varsinaista sopimuspelaajaa ja viisi niin sanotulla juniorisopimuksella olevaa pelaajaa harjoitusringissään. Inter hakee vielä 2-3 uutta pelaajaa lähinnä puolustuspäähän ja keskikentän pohjalle.

Jo lähipäivinä Interin testiin on tulossa uuden teknisen johtajansa Vesa Mäen mukaan ranskalainen Julien Faubert, joka on viimeksi pelannut Skotlannin liigan Kilmarnockissa. Interin viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista seurassa jatkavat vain Guy Gnabouyou, Petros Kanakoudis ja Lucas Garcia. Philip Njoku on myös harjoitellut toistaiseksi vielä Interin kanssa, mutta hän on siirtymässä muualle.

Uusia kotimaisia pelaajia ovat Interissä vanhat tutut Timo Furuholm, Mika Mäkitalo ja Jere Koponen sekä täysin uusina niminä Niko Markkula, Kevin Mombilo ja vasta 15-vuotias Elias Mastokangas.

Myös Interin valmennusryhmässä on tapahtunut merkittävä muutos, kun italialainen Fabrizio Piccareta korvasi Jami Walleniuksen. SalPaa viimeksi valmentanut David Moore puolestaan aloittaa Interin huoltajana Arto ”Nasu” Walleniuksen paikalla. Interin valmennusryhmään kuuluu edelleen myös John Allen.

51-vuotias Piccareta on kokenut valmentajapersoona, joka on päävalmentaja Shefki Kuqin kurssikaveri Skotlannista.

inter2

– Ensivaikutelmani pelaajistostamme on oikein hyvä. Pelaajillamme on ollut erittäin hyvä asenne harjoituksissamme. Pelaajiemme taso tuntuukin erinomaiselta, totesi Piccareta, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Swindonissa ja Sunderlandissa Paolo di Canion kakkosena.

Piccaretan ja Kuqin työnjako on päällisin puolin sellainen, että italialaisvalmentaja keskittyy Interin puolustuspelin hiomiseen ja Kuqi katsoo enemmän kokonaisuutta.

– Nykyaikaisessa jalkapallovalmennuksessa ei toimita enää niin, että yksi valmentaja tekisi kaiken mahdollisen, vaan tämä on ennen kaikkea tiimityötä. Haluammekin Shefkin kanssa luoda Interiin aivan uutta toimintatapaa. Myös John Allen on vahvasti auttamassa tekemistämme, painotti Piccareta, joka on vimeksi ollut Italian jalkapalloliiton palveluksessa.

– Ensimmäisen kerran tutustuin Shefkiin, kun hän oli Oldhamissa pelaajana ja itse valmensin Swindonissa. Hänen asenteensa teki jo silloin minuun suuren vaikutuksen. Paremmin tututustuimme sitten valmentajakursseilla Glasgow´ssa, kertoi Piccareta.

Interiin paluun tehnyt Timo Furuholm on ehtinyt olla muun joukkueen tavoin mukana kolmissa Piccaretan vetämissä treeneissä.

– Kolmen treenin jälkeen ei voi oikein vielä kehua tai haukkua, mutta Piccareta vaikuttaa ammattimieheltä kaikin puolin. Hän osaa varmasti auttaa meitä ennen kaikkea taktiikkapuolessa, mietti Furuholm.

Interin pelit alkavat 27. tammikuuta, jolloin Suomen cupissa vastaan tulee EIF.

– EIF-ottelu tulee vastaan aika optimaalisesti. Tässä on nyt sopivasti aikaa tottua tekonurmeen ja tutustua muuhun joukkueeseen. Panokselliset pelit jo harjoituskaudella ovat aina kivoja, korosti Furuholm.

Jari Welling
Kuvat: Jane Iltanen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: