rähmönen

JJK maksoi TPS:lle kalavelkansa

3.7.2016 - 22:08 Tagit:, , , , , , , ,

JJK – TPS 2-0

JJK käytti maalipaikkansa, TPS tuhri omansa. Turkulaisten loukkaantumishuolet lisääntyivät. Nyt sivuun joutui Oskari Jakonen.

Kuukausi sitten TPS pyöritteli Turussa mennen tullen JJK:ta voittaen peräti 5-1, mutta nyt ei vierasjoukkue saanut palloa maalivahti Teppo Marttisen taakse ja omissa soi kahdesti.

– JJK:lla oli silloin Turussa eri miehitys ja me pelattiin silloin hyvin. Meillä oli nyt muutama poissaolo, mutta ei niitten taakse saa piiloutua, sanoi TPS:n keskikentällä kovasti töitä tehnyt Jonni Peräaho.

Tuossa mainitussa Turun pelissä JJK:ta vei erityisesti Mikko Hyyrynen kolmella maalillaan, mutta nyt Hyyrynen oli loukkaantuneena sivussa ja Jaro-ottelussa nilkkansa telonut Abukar Mohamed oli niinikään pois.

– Ei pojat ihan pysty Hyyrystä korvaamaan, totesi puolestaan valmentaja Mika Laurikainen.

tps2

TPS:lle tappio oli toinen putkeen. Kaarinassa kärsitty 1-4 -häviö Jarolle oli Jonni Peräahon mukaan huomattavasti heikompi ottelu.

– Paljon huonompi se oli, koska eka jakso oli silloin meiltä löysää. Tänään ei sitä ongelmaa ollut. Kaikki jätti täällä kentälle kaikkensa.

Vieraiden taistelun tunnusti myös isäntien valmentaja Juha Pasoja:.

– Vähän nihkeetä oli. Tottakai TPS teki pelistä meille vaikean. TPS liikutti palloa paremmin kuin me, mutta toisaalta ei niitä paikkoja heillä paljoa ollut. Laskin, että yksi kunnon paikka oli.

Pasoja viittasi JJK:n kulman jälkeiseen vastaiskuun, jossa turkulaiset siirsivät pallon nopeasti vastustajan maalille. Ilari Mettälän veto oli vaarallinen, mutta maalivahti Marttinen venyi torjuntaan.

tps

Mettälä aloitti penkiltä, mutta siirtyi kärkeen, kun Oskari Jakonen loukkasi nilkkansa heti ottelun alussa. Jakonen yritti hammasta purren pelata, mutta joutui jo 15 minuutin kohdalla jättämään kentän.

– Kärkipari meni uusiksi. Mettälä ei ole pelannut kärjessä ja tämä oli neitsytmatka sille paikalle. Kärsittiin siitä, että jouduttiin tekemään niin monta muutosta, selvitti Mika Laurikainen.

JJK oli viimeistelyssään todella tehokas.

– Molemmat tilanteet oli sellaisia, että ne olis ollut hoidettavissa, näki Jonni Peräaho.

JJK:n ensimäisen teki SJK:lta lainassa oleva Aleksis Lehtonen. Lehtonen oli merkitty alunperin penkkimieheksi, mutta kun kärki Toni Tahvanainen teloi itseään alkuverryttelyssä, pääsi Lehtonen kehiin. Kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Lehtonen osui kreivin aikaan, sillä nyt hänen vuokra-aikansa JJK:ssa päättyy. JJK:n toisen ampui keskeltä hyvästä paikasta Tommi Kari.

TPS:n loukkaantumissuma osuu pahaan aikaan, kun joukkueella on pelejä solkenaan. Ensi keskiviikkona Turkuun tulee KPV ja samat joukkueet ovat heti perään viikonloppuna vastakkain Kokkolassa.

Turun Sanomat, Jyväskylä
Pasi Hautala
Kuvat: Nora Hurd

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: