FBL EURO 2016 MATCH16 ENG WAL

Sturridge mursi lopulta Walesin bussin

16.6.2016 - 20:12 Tagit:, , ,

Englanti–Wales 2–1

Englannin viime hetken voittomaali vei heidät käytännössä jo jatkoon EM-kisojen B-lohkosta.

Daniel Sturridgen ottelun lopun lisäajan maali vei Englannin neljännesvälieriin, vaikka B-lohkossa jäikin viimeiselle kierrokselle vielä panosta vaikka kuinka paljon.

Walesillakin on vielä hyvät mahdollisuudet tappiostaan huolimatta jatkoon. Englanti kohtaa ensi maanantaina vielä Slovakian ja Wales Venäjän.

Walesin puolustusbussi kesti pitkään, mutta Englanti nousi kuitenkin Lensissä 0–1-tappioasemasta voittoon fanejaan kiimaan kiihottavalla tavalla.

Sturridgen tuuletus 2–1-voittomaalinsa jälkeen jääkin varmasti ainakin joksikin aikaa englantilaisen jalkapallohistorian parhaimpiin muistoihin.

– Upea tunne, uskomaton. Olen kiitollinen, että Roy Hodgson antoi minulle mahdollisuuden. On aina fantastista päästä edustamaan maataan. Meillä on vielä yksi alkulohkon ottelu jäljellä, joten yritämme pysyä viileinä, mutta olihan ilmapiiri uskomaton, sanoi Sturridge kenttähaastattelussa heti ottelun jälkeen.

Myös Roy Hodgsonin tuuletus Sturridgen maalin synnyttyä oli suhteellisen viilipyttymäiselle Suomen entiselle päävalmentajalle spontaanin vilpitön ja riehakas.

FBL EURO 2016 MATCH16 ENG WAL

– Ajattelimme koko ajan, että pystymme voittamaan ottelun, mutta Wales puolusti hyvin monen pelaajan voimin pallon alapuolella, kommentoi Hodgson lehdistötilaisuudessa nauraen samalla kysymystä tuuletuksestaan.

Hodgsonin vaihdot menivätkin täysin nappiin, kun toiselle puoliajalla tuplavaihdolla peliin tulleet Jamie Vardy ja Sturridge tekivät Englannin maalit. Myös kolmas vaihtomies, Marcus Rashford, pelasi hyvän ottelun.

– En muista, oliko tämä pitkän urani paras tuplavaihto, mutta varmasti onnistunut tuplavaihto. Onkin erinomaista, että meillä on laittaa peliin sellaisia vaihtomiehiä kuin Vardy, Rashford ja Sturridge, kehui Hodgson sekä itseään että vaihtomiehiään.

– Meillä onkin paljon pelaajia, jotka ansaitsevat mahdollisuuden. Tämä meidän juttumme oli nyt vähän sama kuin Ranskalla Albania-ottelussa, jossa Antoinen Griezmann ja Paul Pogba tulivat vaihdosta kääntämään peliä, vertaili Hodgson.

Myös rajusti töitä tehneen Wayne Rooneyn esitykseen Hodgon tuntui olevan oikein tyytyväinen.

FBL EURO 2016 MATCH16 ENG WAL

– On hienoa, että meillä on keskikentällä Rooneyn kaltainen pelaja, joka on edelleen myös samalla vaarallinen maalintekijä. Sama pätee tietysti myös pitkälti Dele Alliin, sanoi Hodgson.

Kaikesta huolimatta Englanti ei ollut tyrmistyttävän vakuuttava, vaan Gareth Balen vaparimaalilla Wales oli pitkään kiinni vähintään tasapelissä.

– Gareth Bale on vetänyt tuollaisia vapaapotkuja ennenkin. Onkin aina meille iso mahdollisuus, kun saamme vapaapotkuja, huomautti Walesin päävalmentaja Chris Coleman.

Coleman oli ottelun jälkeen pettynyt, mutta hän sanoi olevansa ylpeä joukkueestaan.

– Olen kokenut urallani paljon pettymyksiä, mutta tämä oli yksi pahimmista, myönsi Coleman.

– Tämä oli äärimmäisen raskas tapa hävitä. Pettymyksen tunnetta ei saakaan helposti pois päältä, mutta meidän on nyt saatava tulosta aikaan viimeisessäkin alkulohkon pelissämme, mietti Coleman.

Englannin Hodgson ei paljastanut, aikooko hän lepuuttaa Slovakiaa vastaan joitakin avainpelaajiaan, mutta hän vannoi Englannin pelaavan vain voitosta siinäkin pelissä.

– Neljä pistettä kahdesta pelistämme on vähintään se, mitä olemme ansainneet, mutta lähdemme voittamaan myös Slovakiaa. Teemme kaiken sen eteen, että voitamme myös Slovakian, päästeli hyväntuulinen Hodgson, joka jäi jopa antamaan vielä muutamia kommentteja virallisen lehdistötilaisuuden päätyttyä.

Turun Sanomat, Lens
Jari Welling
Kuvat:Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: