FBL EURO 2016 FRIENDLY NOR FIN

Suomen ja Backen piina jatkui Oslon Ullevaalilla

29.3.2016 - 23:03 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Norja–Suomi 2–0

Hans Backen päävalmentajakausi Suomen peräsimessä on alkanut neljällä tappiolla, kun myöhään tiistai-iltana Oslon Ullevaalilla oli Norjan vuoro ottaa voitto edelleen ilman maalia jääneistä ”Huuhkajista”.

Päävalmentaja Hans Backe oli vaihtanut lankalauantain ruman Puola-tappion jälkeen avauskokoonpanostaan viisi pelaajaa. Niinpä Suomen avauksessa ei ollut pitkään aikaan yhtään turkulaistaustaista pelaajaa. Suomen pelisysteemi oli muutettu niin, että joukkue pelasi viiden pelaajan alakerralla, jossa oli kolme topparia. Numeroina Suomen ryhmitys oli 5–3–2.

Ottelun alku oli kummaltakin joukkueelta hyvin tunnustelevaa ja varmistelevaa. Isoja riskejä vältettiin, mutta hetken aikaa ensimmäisellä puoliajalla Suomi sai sentään jonkinlaista painetta aikaan. Joka tapauksessa avausjakson ainoa merkittävämpi tilastomerkintä oli Kari Arkivuon vaihto 38. minuutilla reisivamman takia Jukka Raitalaan.

Toiselle puoliajalle Suomen maaliin tuli Niki Mäenpään tilalle Jesse Joronen sekä kenttäpelaajista Robin Lod vaihdettiin Rasmus Schülleriin. Norja teki samaan aikaan peräti neljä vaihtoa.

Norja siirtyi ottelun 57. minuutilla 1–0-johtoon Jo Inge Bergetin maalilla takatolpalta. Hän sai viimeistellä Havard Norveidtin nappikeskityksestä Suomen toppareiden ja maalivahti Jorosen välistä. Kaksi minuuttia isäntien maalin jälkeen Suomen Roman Eremenko ampui Norjan maalin tolppaan.

FBL EURO 2016 FRIENDLY NOR FIN

Kentällä nähtiin vihdoin turkulainen 62. minuutilla, kun Kasper Hämäläinen tuli Suomen kärkipelaajaksi Teemu Pukin paikalle. Turkulaisten määrä tuplaantui 79. minuutilla Jere Urosen tullessa Ville Jalaston tilalle vasemmalle laidalle.

Vartti ennen loppua Eremenko ampui tulisesti uudelleen, mutta lopputulos oli vain kulmapotku Suomelle. Eremenko olikin ehdottomasti Suomen vaarallisin pelaaja, mutta Huuhkajilla oli ylipäänsä suuria vaikeuksia saada palloa Norjan boksin sisälle.

Norjan 2–0-maali menee täysin Suomen maaliin toiselle puoliajalle tulleen Jorosen piikkiin, kun hän hölmöili pallon suoraan Norjan Stefan Johansenille, jolla oli helppo työ varmistaa Norjalle pitkästä ailkaa maaotteluvoitto.

Aivan ottelun lopussa Suomi vaihtoi kärkeen vielä Tim Väyrysen, kun toppareista Valtteri Moren otettiin kentältä pois.

Seuraavaksi Suomi pelaa kesäkuun alussa vierasottelut EM-kisoihin valmistautuvia Belgiaa ja Italiaa vastaan.

JARI WELLING
KUVAT: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: