Welling

Uudistunut Inter panostanut muuhunkin kuin vain pelaajiin​

12.4.2017 - 6:00

Katastrofikauden 2016 jälkeen muutoksen tuulet ovat puhaltaneet rajusti Interissä. Seura on panostanut muuhunkin kuin vain pelaajistoon. Tekniseksi johtajaksi tuli Vesa Mäki ja kakkosvalmentajaksi Fabrizio Piccareta, jota pelaajat arvostavat ilmiselvästi korkealle.

Interin junioripuoleen on satsattu vahvasti, ja Inter onkin Ilveksen ohella tällä kaudella ainoa seura, jolla on joukkue sekä liigassa että A-juniorien ja B-juniorien SM-sarjassa. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että HJK:n parhaat junioripelaajat pelaavat Kakkosessa Klubi 04:ssä.

Interin kakkosjoukkuekin tavoittelee Mikko Mäkitalon valmennuksessa vakavissaan Kolmosen paikkaa, joten ehkäpä jo ensi kaudella seura pystyy antamaan nuoremmille pelaajilleen peliaikaa seuran sisälläkin, eikä vain farmiseuroissa. Se olisi Interille tärkeää, koska farmiseuroilla on aina myös omat intressinsä.

Interin pitkän ajan suunnitelmiin kuuluu ilmeisesti myös jonkinlaisen oman harjoituskeskuksen rakentaminen Kupittaalle. Se on kuitenkin unelma, joka voi kaatua muiden seurojen vastustukseen ja poliittisen päätöksenteon jähmeyteen. Turussa kun on yleensä toimittu niin, että kaikki ovat saaneet jotain, jos yksikin seura on saanut ensin toiveensa läpi.

Menneitä kausia muistellaan Interissä kuitenkin vielä ottelun alla, kun seura aikoo kukittaa pitkäaikaiset palvelijansa Jami Walleniuksen, Arto Walleniuksen ja Joni Ahon.

Itse pelissä Shefki Kuqin joukkue tuskin lähtee peruuttelemaan boksin eteen, joten kovaa prässipeliä yleensä pelaavan RoPS:n kanssa on odotettavissa Kupittaalla mielenkiintoinen liiga-avaus.

Myös Kupittaan nurmen pitäisi olla hyvässä kunnossa, vaikka kenttä ei olekaan vielä supertasainen ja Olympiakatsomon puolelta nurmi ei viheriöi.

Erotuomaristakaan ei kannata olla liiemmälti huolissaan, vaikka helsinkiläinen Mikko Mörö viheltääkn vasta kolmatta liigakauttaan.

Keväinen sää saattaa vaikuttaa tämän päivän katsojamäärään, mutta kausikortteja Inter on kuitenkin myynyt 500–600. Sen lisäksi niin sanottuja seurakorttilaisia Interillä on noin 500.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: