Welling

Turun jalkapallon asetelmat säilyivät

29.10.2016 - 21:44

Interin pysyminen liigassa ja TPS:n jatkaminen Ykkösessä ei muuttanut Turun jalkapallon lippulaivojen keskinäisiä asetelmia. Inter on jatkossakin lähivuodet se seura, jolla on varaa panostaa ja TPS on se seura, joka yrittää saada taloutensa pysyvästi kuntoon.

Interin puheenjohtajalla Stefan Håkansilla on nyt varmasti halua jatkaa voimakasta taloudellista tukea seuralleen, kun se pelaa edelleen ylimmällä sarjatasolla. Myös Kupittaan stadionilla pelataan varmasti ensi kaudellakin liigaa.

Interin pitäisi vain pystyä jatkossa saamaan pelaajarekrytointinsa paremmaksi, jotta seuraan ei hankittaisi jatkuvasti pelaajia, jotka ovat käytännössä koko kauden rikki.

Toivottavaa toki olisi myös se, että TPS palaisi pelaamaan Kupittaalle jo ensi kaudella. Stadionneuvotteluista on joka tapauksessa liikkeellä paljon uskomatonta hölynpölyä. Ainoa varma fakta riita-asiassa on se, että Stefan Håkans ei ole halukas alkamaan jatkossakaan TPS:n sponsoriksi alentamalla stadionvuokraa tuntuvasti.

TPS:lle pysyminen Ykkösessä ei ollut kuitenkaan katastrofi, vaikka ilman muuta melkoinen pettymys. TPS:lla on nuori joukkue, johon on saatu hyvin haalittua pelaajia ympäri maakuntaa. Ei ole mitään syytä epäillä sitä, etteikö TPS olisi kärkiporukoita myös ensi kaudella Ykkösessä.

Ja onhan sekin mahdollista, että jokin nykyinen liigajoukkue ei saakaan liigalisenssiä ja paikkaa tarjotaan TPS:lle. PS Kemi tulee ensimmäisenä mieleen sellaisena seurana, jonka tekemisessä voi olla taloudellista turbulenssia. Parasta kuitenkin on, jos liigapaikat jaetaan pelaamalla, eikä kabineteissa.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: