Welling

Turkulaiselle futikselle ehkäpä iso valon viikko

14.8.2014 - 8:34

Turkulainen jalkapallo voi saada vihdoin paljon valoa itselleen viikolla 33. TPS piti keskiviikkoiltana toiveet sarjapaikasta hengissä lyömällä jo Hongan. Lauantaina Lahdessa Inter voi vauhdittaa ”Mustien Kuhnureiden” eilen alkanutta alamäkeä viemällä Kisapuistosta Suomen cupin finaalin paikan.

TPS:lla on vielä jäljellä liigassa neljä kotiottelua: RoPS, Inter, HJK ja FC Lahti. Vieraissa on viisi peliä: VPS, MyPa, SJK, KuPS ja IFK Mariehamn.

Kuten Honka-ottelun tehomies Mikko Hyyrynen rehellisesti sanoi, ei ole realistista odottaa, että TPS keräisi pisteitä kaikista noista jäljellä olevista otteluistaan. Joka tapauksessa TPS on pelannut nyt jo viisi liigaottelua putkeen ilman tappiota.

Honka-pelin jälkeen kaiken suitsutuksen sai tietysti osakseen Hyyrynen, mutta ei sovi unohtaa, että maaliin johtaneet kulmapotkut antanut Eero Tamminen on yhä TPS:n sisäisen tehopörssin kärjessä saldolla 4+2.

TPS:n onneksi Tammisen eilen toisen puoliajan alussa päähänsä saama kolhu ei vaatinut edes tikkejä, vaan hän poistui Kupittaalta vain pieni sideharso päässään.

Turun viimeinen derby on 17. syyskuuta. Interin ja TPS:n välinen piste-ero on eilisen jälkeen kuusi pistettä, mikä on täsmälleen sama pistemäärä, jonka Inter on vienyt TPS:lta kauden kahdessa aiemmassa derbyssä.

Vaikka Inter menisi Suomen cupin finaaliin, liigassakaan Job Dragtsman miehistö ei voi vain pelailla, sillä hajurako sarjan häntään on enää hälyttävän pieni.

Joka tapauksessa Inter on turkulaisseuroista se, joka voi vielä pelata europelejä ensi kaudella. Liigan nelonenkin mennee ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintoihin, eikä tuokaan sijoitus ole Interiltä vielä ihan lopullisesti karannut saavuttamattomiin.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: