Welling

Tanskassa lyötiin heti olutpullo kopissa käteen​

5.5.2017 - 6:00

Ensimmäinen Tanskan liigan otteluni paikan päällä on jäänyt ikuisesti mieleeni. Olin kesällä 1997 Lyngby-FC Köbenhavn-ottelussa, koska Antti Niemi oli silloin viimeksi mainitun seuran ykkösmaalivahti.

Touhu tuolloin Tanskassa oli varsin rentoa. Ottelun jälkeen minut kutsuttiin FC Köbenhavnin pukukoppiin ja joukkueen maalivahtivalmentaja löi minulle ensimmäiseksi olutpullon kouraan.

Katsoin välittömästi hölmistyneenä maalivahti Niemeä, ja kysyin häneltä, mitä oluen kanssa pitää tehdä. Niemi naurahti ja sanoi, että juo se, koska niin kaikki Tanskassa tekevät ottelun jälkeen. Toista pulloa ei onneksi enää tarjottu, sillä tapanani ei ole juopotella työtehtävissä.

En ole sen jälkeen juonut olutta yhdenkään seuran pukukopissa, mutta uskoisin, että Tanskassakin meno on hieman muuttunut, vaikka jo silloin Tanska oli jalkapallossa Euroopan huippumaita.

Michael ja Brian Laudrup ovat käytännössä Bröndbyn kasvatteja, joten Teemu Pukki on hyvässä huippupelaajien kasvattajaseurassa. Bröndby kasvatti myös Lukas Hradeckystä yhden Saksan Bundesliigan parhaimmista maalivahdeiesta, joten Tanskan liigassa tehdään varmasti muutakin kuin juodaan vain olutta pelien jälkeen.

Bröndbyn kannattajat ovat enemmän duunareita kuin FC Köbenhavnin, joten ei ihme, että seuran fanit ovat innoissaan Bröndbyn uuden saksalaispäävalmentajan Alexander Zornigerin ajokoiratyylistä. Zorniger kun on saman koulukunnan miehiä kuin Jürgen Klopp.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: