Welling

SJK saattoi hölmöillä kohtalokkaasti ihan itse​

1.4.2017 - 14:18

Seinäjoen Jalkapallokerhosta oli kasvamassa nopeasti HJK:n perinteisen mahtiaseman todellinen haastaja, mutta seuran pääomistajan Raimo Sarajärven ja päävalmentaja Simo Valakarin välirikko saattoi olla kohtalokas vuoden 2015 Suomen mestarin kannalta.

Valmistautuminen alkavaan kauteen ei ole voinut olla SJK:lle helppoa, vaikka Sixten Boström on toki kokenut vetäjä seuralle. Myös Roope Riskin lähtö lainalle Paderborniin ja Matej Hradeckyn paha loukkaantuminen ovat syöneet kovasti SJK:ta.

Niinpä tilanne kaudella 2017 on se, että HJK:lta puuttuu suoranainen ykköshaastaja. Puolustava mestari IFK Mariehamn on heikentynyt selvästi. Dever Orgill ja Diego Assis ovat Ahvenanmaalta poissa, eivätkä Luckymore Mkosana ja Robbin Sellin pysty heitä korvaamaan, vaikka viimeksi mainittu onkin esittänyt talven aikana ihan kelvollisia otteita.

Ilves saattaa olla taas kauden musta hevonen, mutta Mikael Soisalon menettäminen ja Jarkko Wissin yllätyskorttien tutuksi tuleminen ovat asioita, jotka puhuvat tamperelaisia vastaan.

Myös Interillä on edellytykset nousta mitalitaisteluihin. Timo Furuholm-Njazi Kuqi on ainakin paperilla liigan paras kärkipari, mutta kahden ison persoonan toisensa löytämisen taso on arvoitus.

Liigan häntäpäähän on helppo veikkailla ainakin nousija-JJK:ta, mutta myös HIFK:ssa tuntuu olevan ainakin ennen kauden alkua paljon ongelmia. PS Kemin iskukykyä on vaikea arvioida, mutta TPS:sta seuraan siirtynyt maalivahti Oskari Forsman pitänee huolen siitä, että ainakin takalinjoiltaan PS Kemi on yhä liigatasoa.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: