Welling

Nuori TPS lomailee lakkiaisten tahtiin

27.5.2014 - 8:33

Turun Palloseuran vapaat maaottelutauolla on sijoitettu ensi viikonlopulle, koska nuoren joukkueen parissa lakkiaiset on iso juttu. Kukaan TPS:n nuorista pelaajista ei tietääkseni ole kirjoittanut tänä keväänä ylioppilaaksi, mutta monen pelaajan kaveripiirissä lakkiaiset ovat viikonlopun tärkein tapahtuma. Niinpä TPS:llä on vapaina sekä lauantai että sunnuntai.

TPS:n vuoden 1995 ikäluokasta esimerkiksi maalivahti Arnold Uschanoff olisi voinut periaatteessa kirjoittaa jo tänä keväänä ylioppilaaksi, mutta hän on päätynyt neljän vuoden ahertamisratkaisuun.

Uschanoff kävi ensin Aurajoen urheilulukiota vuoden, mutta siirtyi sitten kotikapunkinsa Paraisten lukioon, koska koulunkäynti oli helpompaa Piffen-kasvatille hänen omalla äidinkielellään ruotsilla.

Mika Ääritalokin
on tällä hetkellä vapaana, vaikka hänen palkkansa Holstein Kielistä juokseekin kesäkuun loppuun asti. Näillä näkymin Ääritalo on palaamassa lainasopimusekseltaan TPS:aan, mutta elokuussa hänen perässään saattaa olla muitakin ottajia, jos TPS:lla ei olekaan varaa pitää ”Ärtsiä”.

Maanantai-iltana oli juniorimarssin takia Kupittaalla paljon katsojia, mutta turkulaista jalkapallokulttuuria pahimmillaan oli jälleen se, että suuri osa yleisöstä lähti katsomosta pois KuPS:n toisen maalin jälkeen. Juuri siinähän vaiheessa TPS olisi tarvinnut omiensa lisätukea.

Lokit eivät sitä vastoin Kupittaata jättäneet, vaan haistoivat ottelun lopussa erään pitkäaikaisen TPS-kannattajan sanoin haaskan. Kieltämättä nuori TPS tarvitsee kipeästi onnistumisia tai muuten lähtölaskenta divariin alkaa pahimmassa tapauksessa jo ennen juhannusta.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: