Welling

Naisten liigassa ote yhä varsin miehinen​

18.3.2017 - 6:06

Vaikka naisten jalkapallomaajoukkue sai ensimmäisen naisensa päävalmentajakseen Anna Signeulin nimityksen myötä, naisten liigassa on tulevalla kaudella vain yksi nainen päävalmentajana. Hän on Åland Unitedin uusi päävalmentaja Maiju Ruotsalainen, joka viime kaudella valmensi vielä Ilvestä.

Uusia joukkueita liigassa ovat Jyväskylän Pallokerho ja Gamlakarleby Bollklubb, jonka päävalmentaja Michael Käld on varmasti koko sarjan nimekkäin päävalmentaja, sillä ”Mickehän” on maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja vuosilta 2001-2009.

Käld ei ole ainoa nimekäs tulija tämän vuoden liigaan, sillä maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Maija Saari pelaa tulevalla kaudella HJK:ssa.

Juuri HJK onkin varmasti se joukkue, joka haastaa rajuimmin viime kauden mitalikolmikon eli PK-35:n, TPS:n ja Hongan.

PK-35 on voittanut jo kolme Suomen mestaruutta putkeen, mutta viime kaudella edellisen kauden seitsemännen sijan komeasti hopeaksi kirkastanut TPS voi onnistuessaan haastaa ihan tosissaan vantaalaiset.

Maalitykki Sanni Franssin lähtö PK-35:sta oli joukkueelle yhtä iso lovi kuin on Ria Ölingin lähtö TPS:lle. PK-35:n nimekkäimmät vahvistukset ovat Olga Ahtinen ja Kaisa Collin.

Liigan maratontaulukon kärkijoukkue Honka on suhteellisen kokenut ryhmä, joten vain pisteellä hopean viime kaudella TPS:lle hävinnyt Honka voi tunkea itsensä mukaan myös mestaruustaisteluun.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: