Welling

Mourinho teki hienon eleen ikoni-Rooneylle​

25.5.2017 - 16:15

José Mourinho ei ehkä olekaan niin arrogantti pissapää, kuin moni hänestä ajattelee. Mourinho teki hienon eleen, kun hän vaihtoi ManU-ikonin Wayne Rooneyn kentälle finaalin 90. minuutilla. Kyse ei ollut Rooneyn nöyryyttämisestä, vaan ihan oikea kunnianosoitus 31-vuotiaalle Everton-kasvatille.

Rooneyllä on vielä kaksi vuotta sopimustaan jäljellä, mutta esiintyminen saattoi olla hänen viimeisensä ManU:ssa. Rooney on ollut tällä kaudella koko Valioliigan kovapalkkaisin vaihtopelaaja, joten sopivalla summalla ManU haluaisi varmaan palauttaa Rooneyn esimerkiksi Evertoniin.

Rooney pääsisi pelaamaan europelejä Evertonissakin, koska ManU:n Mestarien liigapaikan myötä Liverpoolin kaupungin kakkosseura sai Valioliigassa seitsemänneksi sijoittuneena nyt Eurooppa-liigan paikan.

Myös maalivahti David De Gean kohtalo on mielenkiintoinen. Mourinho peluutti Eurooppa-liigan finaalissakin Sergio Romeroa, joten Real Madridin kosiskelema De Gea lienee entistä enemmän lähtökuopissa.

Sergio Romero pelasi ManU:n 15 Eurooppa-liigapelistä 12:ssa, joten De Gealla ei ollut juurikaan osaa eikä arpaa pokaaliin, vaikka Valioliigassa hän pelasikin 35 ottelussa 38:sta.

Dea Geallakin on vielä kaksi vuotta sopimustaan jäljellä, mutta Real Madridin huhutaan jo tehneen 65 miljoonan punnan tarjouksen ManU:lle.

Joka tapauksessa ManU:lla on Mestarien liigan paikan myötä nyt entistä helpompi värvätä uusia maailmantähtiä. Yksi aika varmoista tulijoista on Atlético Madridin ranskalaistähti Antoine Griezmann.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: