Welling

Moisander liki ainoa onnistunut hankinta

9.4.2017 - 4:00

Takavuosina Bundesliigan ehdottomiin huippujoukkueisiin kuulunut Werder Bremen on viimeiset 4-5 vuotta joutunut tappelemaan sarjapaikastaan, mutta seuran talous on Niklas Moisanderin tietojen mukaan yhä erittäin vakaalla pohjalla.

Bremenin viimeaikaiset hankinnat eivät ole menneet ihan nappiin, sillä tammikuussa 5-6 kesällä hankittua pelaajaa laitettiin pois. Uusista nimistä Moisander on oikeastaan ainoa, joka on noussut isoon rooliin. Moisander toivookin, että kesällä seuraan tuleva ruotsalainen laitapakki Ludwig Augustinsson onnistuisi.

Bremenin ikonipelaajien Claudio Pizarron ja Clemens Fritzin peliurien jatkuminen on kysymysmerkki. Moisanderin mukaan Pizarro on litmasmainen pelaaja, joka teki viime kaudellakin vielä 14 maalia. Fritz on puolestaan ollut jo pitkään loukkaantuneena.

Bremenin fanit ottivat Moisanderinkin heti omakseen, koska Petri Pasasen myötä Werderissä oli opittu arvostamaan suomalaispelaajia jo aiemmin.

Bremenin Weser-stadion vetää vain 42 000 katsojaa, joten pitkällä aikavälillä laajennus olisi tarpeellista. Moisander on pysynyt lyhyet lomansakin tiiviisti Bremenissä, koska 2-vuotias Stella-tytär viihtyy paikallisessa Kindergartenissa.

Moisanderilla on vielä Bremenin kanssa kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Hänellä olisi ollut Sampdoriankin kanssa sopimusta jäljellä kaksi vuotta, mutta agentti Sören Lerby sai neuvoteltua Moisanderin Bremeniin erittäin hyvillä ehdoilla.

Italiassa pelaamisensa Moisander näkee kuitenkin positiivisena elämänkokemuksena. Italian liigakin on nykyisin varsin hyökkäävää jalkapalloa hänen mukaansa. Myös asuminen Genovassa aivan Välimeren rannalla oli unohtumaton kokemus.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: