Welling

Me Tammelat nuorempi kuin Tammelan stadion​

19.5.2017 - 22:00

Tammelan stadion Tampereella on rakennettu jo 1931, joten se on selvästi vanhmpi instituutio kuin MTV:llä 1963–69 pyörinyt kulttisarja Me Tammelat. Jalkapalloromantikoille kyseessä onkin yksi Suomen merkittävimmistä stadioneista. Vähintään Turun Kupittaan ja Lahden Kisapuiston veroinen. Ilves pelasi perjantai-iltana kuitenkin vasta ensimmäisen liigaottelunsa tällä kaudella Tammelassa.

Shefki Kuqin ensimmäinen ottelu Interin päävalmentajana oli nimenomaan Tammelan stadionilla viime vuonna 6. elokuuta, jolloin Ilves–Inter päättyi 0–0. En päässyt itse silloin paikan päälle, vaan olin kesälomalla Lounais-Suomen baaristossa, mutta nettitelevision kuvasta on jäänyt takaraivoon toisella puoliajalla Tammelassa alkanut rankkasade. Tällä kertaa perjantai-iltana Tammelaa helli lähes helle.

Inter on pelannut liigassa nyt tuoreen Ilves-voiton jälkeen Shefki Kuqin alaisuudessa sekä viime kaudella että tällä kaudella yhteensä 21 ottelua, joista kuusi on päättynyt Interin voittoon, yhdeksän tasapeliin ja kuusi Interin tappioon. Tähän lukuun ei ole laskettu mukaan viime syksyn liigakarsintojen voittoa ja tasapeliä TPS:aa vastaan.

Kuqin debyyttiottelusta Interin aloituskokoonpanosta oli muuttunut perjantai-iltaan peräti seitsemän pelaajaa. Jäljellä viime elokuun Ilves-ottelusta olivat vain enää Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Henri Lehtonen ja silloin ensimmäistä peliään pelannut Njazi Kuqi, joten vaihtuvuus on ollut kymmenessä kuukaudessa iso.

Interin seuraava ottelu on ensi tiistaina PS Kemiä vastaan. Viime kaudella Kuqin alaisuudessa Inter hävisi Kemissä 1–3 ja pelasi Kupittaalla 0–0-tasapelin.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: