Welling

Marokko-voitto toi edes hetkeksi työrauhaa​

13.1.2017 - 20:46

Suomen ottelut Arabiemiraateissa tällä viikolla Marokkoa ja Sloveniaa vastaan olivat täysin niin sanottuja harjoitusmaaotteluja, joista ei voi tehdä sen suurempia johtopäätöksiä sen suhteen, missä iskussa Suomi on maaliskuussa, kun MM-karsinnat jatkuvat Antalyassa Turkkia vastaan.

Joka tapauksessa päävalmentaja Markku Kanerva sai edes hetkeksi Marokko-voitolla työrauhaa. Kuherruskuukausi tosin loppui lyhyeen ponnettoman Slovenia-ottelun myötä.

Suomi kokoontuu maaliskuussa viisi päivää ennen Turkki-ottelua Belekiin, joka sijaitsee aivan pelipaikkakunta Antalyan vieressä. Arabiemiraateissa mukana olleista pelaajista Suomen avauskokoonpanoon tulevassa Turkki-pelissä selvinnee varmuudella vain Kari Arkivuo. Muu Suomen ykkösnyrkki tulee koostumaan pitkälti pelaajista, jotka eivät olleet Marokko- tai Slovenia-otteluissa mukana.

Turkin poliittinen tilanne ja terrorismin uhka on muuten sellainen, että on ihan mahdollista, että koko MM-karsintapeliä ei lopulta tulla edes pelaamaan Turkissa, vaan Kansainvälinen jalkapalloliitto voi vielä olla pakotettu siirtämään pelin jonnekin muualle.

Jos Turkki joutuisi jostain syystä luopumaan kotiedustaan, niin ei ole vaikea arvata, että silloin Turkki yrittäisi saada pelin Saksaan, jossa asuu miljoonia turkkilaisperäisiä ihmisiä.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: