Welling

Maajoukkuepelaajien lähdettävä yhä ulkomaille kehittymään​

20.3.2017 - 3:59

Suomalaiset huippujalkapalloilijat joutuvat yhä hakemaan isompia haasteita ulkomailta. Naisten liigakin on mennyt Suomessa eteenpäin, mutta edelleen maajoukkuetason pelaajien on käytännössä siirryttävä ulkomaille kehittyäkseen.

Ria Öling siirtyi pikahälytyksellä Espanjan liigaan, ennen kuin siirtoikkuna meni kiinni. Öling on jo varsin hyvin vakiinnuttanut paikkansa Suomen maajoukkueessa, mutta uuden päävalmentajan Anna Signeulin aikakaudella Öling voi nyt ottaa parhaimmassa tapauksessa sen viimeisen ratkaisevan askeleen ”Helmareiden” ehdottomaksi avainpelaajaksi.

Huhtikuussa arvotaan seuraava MM-karsintalohko, jolloin Suomi tarvitsee hieman arpaonneakin. Ölingin mukaan olisi hyvä välttää Saksan kaltaiset supermahdit, vaikka välttämättä Suomen lohkoon tulee joitakin huippumaita.

Öling oli Turussa vielä nelisen tuntia päivässä töissä TPS:n iltapäiväkerhossa, mutta Espanjassa hän voi keskittyä täysin vain jalkapallon pelaamiseen. Jos Ölingin sopimus ei Santa Teresan kanssa jatku kevään jälkeen, hän haluaa siitä huolimatta jatkaa jossain ulkomailla.

Santa Teresan tavoite on olla Espanjan liigassa ainakin kahdeksan joukossa, koska sellainen sijoitus toisi paikan myös Espanjan cupin jatkopeleihin.

Espanjan liigan kärkijoukkueet ovat varsin kovia. Espanjan maajoukkuepelaajistakin suurin osa pelaa kärkijoukkueissa Atletico Madridissa ja Barcelonassa. Espanjan liiga loppuu vasta toukokuun lopussa.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: