Welling

Kanakoudisin käytös pitkälti kulttuuritaustaista

31.5.2017 - 6:00

Kupittaallakin katsomossa on paljon niitä mustavalkoisia ihmisiä, jotka ovat tuominneet Petros Kanakoudisin ongelmapelaajaksi. Oikeasti kyse on kuitenkin pitkälti kulttuurieroista.

Suomessa on edelleen myös urheilun parissa totuttu sotien aikaiseen Lammio-tyyliin: Suu kiinni, täällä määrään minä.

Kieltämättä Petros Kanakoudis pelaa suhteellisen kovaa ja hänen suunsa käy, mutta ei hän mikään paha poika ole. Kreikan liigassa Kanakoudis vain on tottunut siihen, että erotuomarien kanssa voi kommunikoida ja myös taklata saa.

Tässä on muuten juuri yksi osasyy siihen, miksi suomalaisjoukkueet aina yleensä alisuorittavat europeleissä. Suomalaispelaajat ovat sovinisesti sanottunna tottuneet liikaa neitijalkapalloon. Isojen poikien kanssa pelaaminen tekee kuitenkin joskus kipeää.

Ja mitä Kanakoudisin persoonaan tulee, hän on mielestäni luonteeltaan täydellinen herrasmies. Harras ortodoksi, joka muun muassa käy aina pääsiäisenä Turussakin kauppatorin laidalla kirkossa.

Kanakoudisilla on Thessalonikissa yrittäjäperhe, joka ei ole antanut periksi talousvaikeuksissa olevassa maassa. Hän ei itsekään ole antanut Suomessa myöden, vaikka hänen kohtelunsa onkin välillä ollut ennalta leimaavaa.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: