Welling

IFK selvinnyt Kupittaalta kauan ilman tappiota​

21.4.2017 - 21:32

Inter Turku ja hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn ovat tietysti muuttuneet vuosien varrella, mutta ahvenanmaalaiset ovat naaranneet Kupittaalta yleensä aina pisteitä mukaansa yölaivalle.

Inter on viimeksi liigassa voittanut IFK Mariehamnia vastaan kotiottelunsa niinkin kauan sitten kuin 8. lokakuuta 2012, jolloin Irakli Sirbiladze iski 1–0-voittomaalin. Sen jälkeen IFK on ollut liigassa Kupittaalla Interin vieraana kuusi kertaa, ja ahvenanmaalaisjoukkue on napannut niistä peleistä putkeen kolme voittoa ja kolme tasapeliä.

Inter onkin itse asiassa pelannut viime vuosina IFK:ta vastaan paremmin Maarianhaminassa, jossa turkulaiset voittivat viimeksi 21. syyskuuta 2015 Serge N´Galin kahdella maalilla.

Hallitsevan Suomen mestarin Inter on voittanut viimeksi Kupittaalla 29. kesäkuuta 2015, jolloin HJK tippui kanveesiin 3–0 Vincent Onovon hattutempulla. Juuri HJK on Interin seuraava vastustaja ensi viikon lauantaina Töölön jalkapallostadionilla, jossa Inter voitti hallitsevan mestarin myös 10. syyskuuta 2015. Tulos tekonurmella oli silloin Interille 2–0.

Sitä vastoin viime kaudella Inter ei pystynyt hallitsevaa mestaria horjuttamaan, sillä Seinäjoen Pallokerho voitti kaikki joukkueiden kolme keskinäistä peliä.

Tällä kaudella Inter päättää lokakuussa liigakautensa Seinäjoen uudella stadionilla, joten siinäpä olisi paikka kuitata viime kauden murheellinen saldo Etelä-Pohjanmaan ylpeyttä vastaan. Sitä ennen Interillä on jäljellä vielä 30 liigapeliä, joten aika monta voittoa turkulaiset kaipaavat jo sitä ennenkin.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: