Welling

Hradecky osaa nauttia elämästään Frankfurtissa​

10.4.2017 - 4:00

Harvemmin rivitoimittajan palkoilla pääsee Bundesliigan peliin ja takaisin hotellille ”Mersun” 500 SL:n luksusmallin kyydissä, mutta perjantai-iltana sain nauttia Frankfurtissa sellaisestakin ylellisyydestä.

Komea auto ei ole kuitenkaan Lukas Hradeckylle elvistelyesine, vaan saksalaisissakin pelaajapiireissä arvokas auto on vain eräänlainen koodisto, vaikka Jürgen Klinsmann aikoinaan Kupla-Volkkarilla ajelikin. Hradeckyn mukaan itseään voi palkita elämässä myös turhilla asioilla, jos siihen on vain mahdollisuus.

Saksa on huippumaalivahtien maa, joten Lukas Hradecky osaa olla otettu siitä, että häntä vertaillaan nykyisin jopa Manuel Neueriin. Kävellessämme Hradeckyjen kanssa Frankfurtin jokirannassa, paikallinen tuore hääpari halusi esimerkiksi ehdottomasti yhteiskuvaan ”Luken” kanssa.

lukas hradecky ja niklas moisander

Eintrachtin ottelut ovat yleensä aina täynnä. Perjantai-iltanakin Hradecky ja Niklas Moisander pelasivat 51 000 katsojan edessä. Hradeckylle ei olekaan Englannin Valioliiga mikään ykkösvaihtoehto, vaikka sinne moni huippupelaaja halajaa.

Hradecky puhuu saksaa jo niin sujuvasti, että esimerkiksi kesken lauantain lounaan Eintrachtin ikonipelaaja Alexander Meier hölisi turkulaisen kanssa puhelimessa auf deutsch minuuttikaupalla.

Eintrachtin maalivahtivalmentaja Manfred ”Moppes” Petz on Hradeckyn mukaan vanhan koulukunnan miehiä, mutta hyvässä opissa turkulainen on ollut siitä huolimatta.

Jalkapallo on aina ollut Hradeckyn juttu, vaikka isä-Vlado oli ammattilentopalloilija. Hradeckyn hyvät kädet ovatkin ehkä seurausta siitä, että hän pelasi pienenä isänsä tavoin myös lentopalloa.

Hradeckyn vanhemmille kolmen pojan harrastaminen oli aikoinaan iso taloudellinen satsaus, mutta perhe on saanut kaiken takaisin korkojen kera. Seuraavaksi vanhemmat odottavat ilmeisesti sitä, että heistä tulisi isovanhempia. Luke Hradecky kuitenkin epäili huumorityylinsä mukaisesti, että hänen kasvoillaan ei vaimoa onnistu saamaan.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: