Welling

Hämäläinen pelasi Gdanskissa 37 220 katsojan edessä​

21.3.2017 - 4:00

Varsinalaissuomalaiselle jalkapallofanille lähtö reilun tunnin lennolla Gdanskiin on hieno futiselämys, vaikka Puolan liigaa onkin helppo vähätellä.

Sunnuntai-iltana Lechia Gdanskin ja Legia Varsovan ottelussa riitti tunnelmaa, koska katsomossa oli 37 220 katsojaa. Luku oli Lechia Gdanskin yleisöennätys.

Gdanskiin rakennettiin vuoden 2012 EM-kisoihin upea stadion, joka oli alkuun Lechia Gdanskille katsojakapasiteetiltaan liian iso, mutta nyt kun seura taistelee Puolan mestaruudesta, yleisöä on riittänyt.

Entinen armeijan seura Legia Varsova on tietysti Puolassa se, mitä kaikkialla muualla maassa vihataan. Legian omat fanit sitä vastoin ovat ultrakiihkeitä, ja heitä oli Gdanskissakin palopommeineen paikalla useampia tuhansia.

Gdanskissa Legia-otteluiden tunnelman tasolle pääsee vain paikallispeli Arka Gdyniaa vastaan. Paikallinen valtalehti Dziennik Baltycki kirjoitti maanantain numerossaan viisi sivua Puolan liigasta. Sekä Lechia Gdanskin kotiottelusta että Arka Gdynian vierasottelusta oli sivun kokoinen juttu.

Lechia putosi tappionsa myötä sarjassa neljänneksi. Arka Gdynia on 11:s. Sarjaa johtaa 26 kierroksen jälkeen Jagiellonia Bialystok ja Legia Varsova on toisena sekä Lech Poznan kolmantena. Kasper Hämäläisen vanhan seuran Lech Poznanin kotitasapelissä Gornik Lecnaa vastaan oli viikonloppuna 40 324 katsojaa.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: