Welling

Friends Arena uinui vielä tiistai-iltana​

23.5.2017 - 21:18

Manchesterin karmea pommi-isku ei voinut olla vaikuttamatta Manchester Unitedin ja Ajaxin väliseen Eurooppa-liigan finaaliin, joka pelataan Ruotsissa Solnan Friends Arenalla keskiviikkoiltana.

Manchester Unitedin lehdistötilaisuus Ruotsissa oli muutenkin pitkään epävarma, ja tiistaina kello 14.15 Suomen aikaa tuli lopullinen sähköposti siitä, että ManU:n lehdistötilaisuus on Friends Arenalla Euroopan jalkapalloliiton Uefan luvalla peruttu. Alun perin tilaisuuteen piti osallistua päävalmentaja José Mourinho ja kaksi ennalta nimeämätöntä pelaajaa.

ManU kuitenkin saapui paikalle harjoiteltuaan ensin Manchesterissä Carringtonissa puolen päivän aikoihin tiistaina. Friends Arenalla media sai vain katsella hieman aikaa, kun ManU:n pelaajat kävelivät kentällä.

Uefa sai taannoin niin paljon lokaa niskaan pakotettuaan Borussia Dortmundin pelaamaan Mestarien liigan ensimmäisen välierän silloisen pommi-iskun jälkeen, että ilmassa leijui ihan aiheellisesti huhuja siitä, siirretäänkö Eurooppa-liigan finaali myöhempään ajankohtaan.

Ajax puolestaan ei harjoitellut enää tiistaina Amsterdamissa, vaan piti täysin avoimet harjoitukset medialle Friends Arenalla. Hollannissa Friends Arenan finaali on todella iso juttu, sillä viimeksi hollantilainen joukkue on pelannut eurofinaalissa 2002, jolloin rotterdamilaisseura Feyenoord hävisi Uefa-cupin finaalin Borussia Dortmundille.

Tiistai-iltana Friends Arenalla turvallisuustoimet olivat vielä hillittyjä, vaikka Tukholmassakin tehtiin tavaratalo Åhlensin edessä kuorma-autoisku huhtikuussa. Akkreditointi- ja lehdistökeskukseen pääsi ilman minkäänlaisia läpivalaistusta. Myös taksilla Arlandan lentokentältä pääsi ajamaan aivan Friends Arenan viereen.

Olen ollut kymmenissä maailmanlaajuisissa urheilutapahtumissa ympäri maailmaa, ja päivää ennen turvatoimet ovat olleet viime vuosina harvoin yhtä vähäiset kuin Friends Arenalla. Kansankoti uinuu siis edelleen ruususen untaan.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: