Welling

Espanjan lohkovoittokin jäi vielä auki

3.6.2016 - 22:01

Suomen voitto Valkeakoskella tiesi ensinnäkin sitä, että Espanja ei vielä varmistanut lohkovoittoaan. Toisekseen Suomi on erittäin vahvasti kiinni vähintään EM-jatkokarsintapaikassa, kun tasapisteissäkin Irlanti jää keskinäisten otteluiden takia ”Helmareiden” taakse.

Suomella on vielä kolme EM-karsintaottelua jäljellä. Tiistaina Suomi kohtaa Portugalin Töölön tekonurmella ja syyskuussa on vierasottelut Portugalissa ja Espanjassa. Kahdeksasta EM-karsintalohkosta kuusi parasta lohkokakkosta menevät suoraan EM-kisoihin.

Kaksi muuta lohkokakkosta pelaavat EM-jatkokarsinnoissa, jotka ovat 17. ja 25. lokakuuta. EM-jatkokarsintojen otteluparit arvotaan 23. syyskuuta.

Ensimmäistä kertaa ensi kesän Hollannin EM-kisoissa on mukana 16 joukkuetta. Edellisissä EM-kisoissa Ruotsissa oli mukana 12 maata.

EM-kisoja pelataan Hollannissa seitsemällä paikkakunnalla. EM-finaali on 6.8.2017 Enschedessä. Suomi on ollut mukana kolmissa viimeisissä EM-kisoissa. Englannissa 2005 Suomi oli välierissä, EM-kotikisoissa 2009 puolivälierissä ja Ruotsin EM-kisoissa 2013 Suomi jäi alkulohkoonsa.

Tulevalla EM-isännällä Hollannilla ja puolustavalla Euroopan mestarilla Saksalla on jo paikka ensi vuoden EM-kisoihin. Suomen lohkosta Espanja on varmistanut paikan vähintään jatkokarsintaan. Suomi ei saa tiistaina menettää Portugalille pisteitä, muuten Espanja varmistaa suoran EM-paikkansa jo silloin.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: