Welling

Eremenko kantaa lopun elämänsä käryleimaansa​

19.11.2016 - 4:00

Rockikoni Keith Richards on joskus vitsaillut, että hän on elämänsä aikana vetänyt kokaiinia ja muita aineita niin paljon, että hänelle pitäisi myöntää kemian Nobelin palkinto.

Se mikä huumeidenkäytössä kasvattaa Richardsin ja muiden rocktähtien mainetta, on urheilijalle otsaan ikuinen hölmön leima. Roman Eremenko kantaa lopun elämänsä ajan kokaiinikäryään harteillaan.

En halua mitenkään puolustella Eremenkoa ja huumeiden käyttöä, mutta on syytä muistaa, että hän kärysi kokaiinista eikä esimerkiksi heroiinista. Kokaiini on tyypillinen rikkaiden piirien viihdekäyttöhuume, josta ei tule samalla tavoin riippuvaiseksi kuin esimerkiksi heroiinista. Urheilusuoritusta ei kokaiinilla paranneta, vaan ainetta otetaan päihtymismielessä siksi, että siitä ei paino nouse niin kuin alkoholista.

Pilviveikkoa Eremenkosta ei saa tekemälläkään, mutta erittäin hölmö ja vastuuton nuorten esikuvana hän on ollut. Kokaiini on myös huume, jota tyypillisesti käytetään muiden seurassa juhlissa ja muissa sosiaalisissa tilanteissa, joten kysymys kuuluu, kenen kanssa hän on sitä ottanut. Ja onko joku antanut testaajille vinkin Eremenkon kokaiinin käytöstä.

Jos Eremenkon pelikielto ei valitusteitä lyhene, kaksi vuotta sivussa jalkapallosta on pitkä aika. Vasta 29-vuotiaan Eremenkon ura huippupelaajana ei silti ole välttämättä ohi, mutta hänen on jatkossa takuuvarmasti paljon vaikeampi saada sopimuksia huippuseuroihin.

Suomen maajoukkueessa Eremenkon on syytä pelikieltonsa jälkeen antaa jatkaa, jos taso edelleen riittää, sillä onhan maamme hallituksessakin ollut ministereitä, jotka ovat julkisesti tunnustaneet käyttäneensä nuoruudessaan huumeita. Ihmistä ei saakaan leimata loppuiäkseen yhdestä hairahduksesta.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: