Welling

Edustusjoukkueen ainoa toisen polven interiläinen​

12.5.2017 - 6:00

Turun Inter alkaa jo olla seura, jossa edustustehtävät siirtyvät isältä pojalle. Kun Interin edustusjoukkue voitti 1992 Kolmosen kolmoslohkon, joukkueen laitahyökkääjänä pelasi Jari Koponen. Tämän päivän Interin edustusjoukkueessa on hänen poikansa, maalivahti Jere Koponen, joka pitää kasvattajaseuranaan Turun Pallo-Veikkoja, vaikka siirtyikin Interiin jo 14-vuotiaana.

Koposet eivät ole Interin edustusjoukkueessa kuitenkaan ensimmäinen isä–poika-pari, vaan heitä ennen ehtivät Tero ja Niclas Forss, jotka ovat molemmat nykyisin Kakkosessa Karjaan BK-46:ssa.

Siihen historian vaiheeseen Inter ei ole vielä päässyt, että sekä isä että poika olisivat pelanneet liigassa, sillä Niclas Forss oli kausilla 2013-14 liigassa vain muutaman kerran penkillä.

Tuon rajapyykin puhkaisee ensimmäisenä ehkä Interin 2003 Mustat joukkueessa pelaava Josep Nuorela, jonka isä Jussi Nuorela on pelannut liigaa Turussa sekä Interissä että TPS:ssä. Ei aseteta Josep Nuorelalle kuitenkaan vielä liikaa paineita sen asian suhteen.

Entisten TPS:n liigapelaajien Esa Johanssonin ja Olli Kangaslahden pojat ovat nykyään Interin B-junioreissa. Juuri vappuna 50 vuotta täyttänyt Esa Johansson on TuTon kasvatti ja Olli Kangaslahti VG-62:n. Molempien pojat ovat kuitenkin päätyneet Interiin.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: