Welling

Darmstadtissa samaa rosoa kuin Bochumissa tai Tapiolassa

7.4.2017 - 4:00

Tämä ei ole mainos, mutta rakkaat lukijat, jos olette ajatelleet mennä katsomaan Frankfurtiin Lukas Hradeckyn Bundesliigan pelejä, tarkistakaa samalla, onko myös Mainzissa tai Darmstadtissa pelejä. Molempiin nimittäin pääsee paikallisjunalla muutamalla eurolla Frankfurtista noin puolessa tunnissa.

Darmstadt tosin putoaa takaisin 2. Bundesliigaan käytännössä satavarmasti, mutta seuran stadion on vierailun arvoinen. Entisessä Länsi-Saksassa samanlaista rosoista romantiikkaa ei ole tarjolla enää monessa paikkaa. Ensimmäisenä mieleen tulee Bochum. Jos olette joskus käyneet Espoon Tapiolassa Hongan peleissä, ymmärrätte hieman, mistä puhun.

Leverkusenin Joel Pohjanpalo tunnustikin, että monet hänen saksalaiset joukkuetoverinsa vihaavat Darmstadtin alkeellista stadionia. Vaikka olosuhteet olisivat kuin Siperiassa, saksalaisessa kulttuurissa kaikki toimii pünktlich.

Darmstadt kaupunkina on joka tapauksessa Frankfurtin kupeessa vähän kuin Leverkusen Kölnin ja Düsseldorfin kainalossa. Joel Pohjanpalo paljastikin, ettei yksikään Leverkusenin pelaaja asu kaupungissa, vaan esimerkiksi Pohjanpalo on asunut jo kolme vuotta Düsseldorfissa.

Saksa on kuitenkin maa, jossa puhutaan ennen kaikkea saksaa, joten ulkomaalaispelaajienkin on opeteltava kieli välittömästi. Pohjanpalo ei opiskellut koulussa saksaa, mutta nykyään hän antaa sujuvasti haastatteluita auf deutsch.

Kirjoittaja: Jari Welling
Jaa: